Bolje tvrtke za bolje društvo

Humanistički odgovorno poslovanje

Provodi se u sklopu Humanizam inicijative, a cilj mu je sprečavanje daljnjeg iseljavanja iz Hrvatske, podizanje kvalitete života i opće dobro društva. Riječ je o uvjetima rada i plaće, što je aktualnost koja sve ljude zanima.

Provodi se u sklopu Humanizam inicijative, a Portal kao organizator okuplja poslodavce koji se žele uključiti u odgovorno poslovanje za bolje uvjete rada te tako na temelju evaluacije neovisnoga stručnog povjerenstva mogu steći licencirani Certifikat za Humanistički odgovorno poslovanje.

Evaluacija poslovanja pojedine tvrtke provodit će se anketiranjem zaposlenika s naglaskom na plaću i uvjete rada, odnos spram zaposlenih, radni ambijent, sigurnost, pauze, kvalitetu međuljudskih odnosa, obroke, redovitosti i transparentnost isplata, ugovore, etičnost poslovanja, i ostale bitne stavke.

Svi uključeni u projekt imali bi koristi od sudjelovanja u njemu. 

Poslodavci po Certifikatu dobivaju benefite, čime se ujedno potiče bolje poslovanje. Zadovoljstvo zaposlenika u izravnoj je vezi s učinkovitošću poslovanja, a rast zadovoljstva bi doprinio sprječavanju daljnjeg iseljavanja iz Hrvatske.

Tvrtke koje zadovolje kriterije za humanističko poslovanje dobivaju na portalu korisnu promidžbu, zasnovanu na vjerodostojnosti certifikata, što može biti i dobra odskočna daska za širenje poslovanja. Te tvrtke stječu dodatne mogućnosti privlačenja kupaca za svoje proizvode;
ujedno će doći do kvalitetnijih zaposlenika, te dobivaju i odskočnu platformu za nove ideje!

Širim uključivanjem tvrtki zadržavat će se i povećavati poduzetništvo, kao i zapošljavanje. A bolji standard i zadovoljstvo zaposlenika odrazit će se na njihove obitelji, zajednicu, pa će se kvaliteta života povećavati i širiti na cijelo društvo. Sve je to dugoročna korist za državu.

Svrha je ove inicijative stvoriti uvjete te uključenjem mnogih potaknuti svjesnost kod poslodavaca da će im biti nadasve potrebno promijeniti se u smjeru Humanistički odgovornog poslovanja, poštovanja vrijednosti rada, i oni će predstaviti Novu generaciju poslodavaca, koja će nadalje poštovati humanistički kodeks, te je krajnja svrha širenje takvog poslovanja i na budućnost.

Portal donosi aktualne članke i reportaže o konkretnim zbivanjima u tvrtkama, razgovore s poslodavcima, otvoreno za postavljanje pitanja čitatelja.

Suradnici uključeni u Humanistički odgovorno poslovanje dobivaju na Portalu platformu za ideje, intervjue, kao i polazište za medijsku promociju, te i oni time aktivno i direktno sudjeluju u sprječavanju iseljavanja radne snage iz Hrvatske.

Pridružite nam se

u poticanju općeljudskih vrijednosti u životu!

Humanizam inicijativa okuplja ljude plemenitih ciljeva i ideala odlučne da pokrenu bolje društvo.

    Naši Partneri